UPDATE 19 maart : Geen trainingen t/m 5 april - geen wedstrijden t/m 30 april !!!

De corona-crisiscel waarin alle entiteiten van het voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam deze voormiddag virtueel samen en heeft een aantal belangrijke beslissingen genomen voor het verdere verloop van het Belgisch voetbal de komende weken.

- GEEN OFFICIËLE MATCHEN TOT EN MET 30 APRIL

- Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend, om de organisatie van jeugdtornooien te stimuleren.

- Het afwerken van de reguliere competities voor stijgen en dalen. Dit van 2° amateurklasse tot 4° provinciale, maar ook voor het recreatief voetbal, futsal en minivoetbal. Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni.

- Voor hogere jeugdcategorieën vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.

- Voor de lagere jeugdcategorieën vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien. Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen. Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

 

Collectieve trainingen blijven tot nader order voor alle voetbalclubs in België opgeschort tot en met 5 april, zoals beslist door de Veiligheidsraad.

Daarnaast heeft de corona crisiscel beslist om alle activiteiten voor de jeugd, zoals voetbalkampen en Paastornooien, te annuleren en dat minstens tot na de paasvakantie. Dit betekent tot en met 19 april.